|
Tillbaka till alla produkter |
|
Tomatpesto
Italiens gastronomiska arv är stort. I Sverige har vi tagit till oss
medelhavets matkultur och idag är det lika vanligt här som "svensk"
husmanskost. En av de godaste och mest kända
såserna/tillbehören måste väl ändå vara peston. Originalet är en sås där basilika,
vitlök, parmesan och olivolja är
huvudingredienser. Min pesto är en variant med soltorkade tomater. |
Ingredienser: |
Soltorkade tomater,
Basilika,
Mandel,
Parmesan,
Vitlök,
Olivolja, Rapsolja |
Hållbarhet: |
Denna vara är producerad utan tillsatt konserveringsmedel.
Det som ger hållbarhet är tillredningsmetoden samt varans eget naturliga
innehåll av t.ex. olja. En oöppnad burk skall förvaras svalt och mörkt, bäst-före-datum
finns i botten.
En öppnad burk skall förvaras i kylskåp, och är då hållbar i ca 3 - 4
veckor. Du förlänger hållbarheten om du täcker innehållet med lite olja. |
Säljs i storlekarna:
|
|
|
|
|
100
ml. |
200
ml. |
300
ml. |
500
ml. |
|
Tips / Används till: |
Från början tyckte jag att den här
peston var godast på en bit bröd. Men, jag använder den numera till allt -
och då menar jag ALLT! :-)
*
Smaksätt din nykokta pasta / risoni / couscous / * Koka bönor som du blandar
med peston och lägger i en sallad * Tillsätt lite olja och använd som en
dressing * Ställ burken på bordet istället för smör till middagens bröd *
Ugnsgratinera lax, kyckling eller fläskfilé. Gnid in laxen i tomatpeston
innan du gratinerar och låt smakerna gå in i laxen under gratineringen...
* Till
dipp * På pizza * Ja, till och med på grillad korv... |
Tipsa mig: |
Har du ett ett tips om vad du gillar att använda peston till? Vill du dela
med dig? Fyll i formuläret nedan - Tack på förhand! |
|
Till sidans topp! |
|
|
|