Tillbaka till alla produkter

Soltorkade tomater, basilika och vitlök...

Tomatpesto

  Italiens gastronomiska arv är stort. I Sverige har vi tagit till oss medelhavets matkultur och idag är det lika vanligt här som "svensk" husmanskost. En av de godaste och mest kända såserna/tillbehören måste väl ändå vara peston. Originalet är en sås där basilika, vitlök, parmesan och olivolja är huvudingredienser. Min pesto är en variant med soltorkade tomater.

Ingredienser:

Soltorkade tomater, Basilika, Mandel, Parmesan, Vitlök,

Olivolja, Rapsolja

Hållbarhet:

Denna vara är producerad utan tillsatt konserveringsmedel. Det som ger hållbarhet är tillredningsmetoden samt varans eget naturliga innehåll av t.ex. olja. En oöppnad burk skall förvaras svalt och mörkt, bäst-före-datum finns i botten. En öppnad burk skall förvaras i kylskåp, och är då hållbar i ca 3 - 4 veckor. Du förlänger hållbarheten om du täcker innehållet med lite olja.

Säljs i storlekarna:

100 ml. 200 ml. 300 ml. 500 ml.
Tips / Används till:

  Från början tyckte jag att den här peston var godast på en bit bröd. Men, jag använder den numera till allt - och då menar jag ALLT! :-)

* Smaksätt din nykokta pasta / risoni / couscous / * Koka bönor som du blandar med peston och lägger i en sallad * Tillsätt lite olja och använd som en dressing * Ställ burken på bordet istället för smör till middagens bröd * Ugnsgratinera lax, kyckling eller fläskfilé. Gnid in laxen i tomatpeston innan du gratinerar och låt smakerna gå in i laxen under gratineringen...

* Till dipp * På pizza *  Ja, till och med på grillad korv...

Tipsa mig: Har du ett ett tips om vad du gillar att använda peston till? Vill du dela med dig? Fyll i formuläret nedan - Tack på förhand!
Namn:
E-postadress:
Ämne:

 

Till sidans topp!
     
     
 
Urbans Skafferi
 
 

Delikatessbutik på webben

 
 

Ser sidan konstig ut? Klicka här så kommer du tillbaka till webbplatsens startsida.