Tillbaka till alla produkter

Rönnbärsskörd :-)

 

Rönnbärsgelé

med Äpple & Konjak

 

  Sorbus aucuparia, latin för rönnbär, ett bär som knappt används idag. Annat var det förr då man gjorde brännvin eller rönnbärssylt, man kunde även torka rönnbären för att sedan mala och dryga ut mjölet med. Dessutom hade rönnen magisk kraft - satte man upp en rönn inpå husknuten motade den bort häxor, sjukdomar och olycka.

Innehåller:

Rönnbär, Äpple, Socker, Citron, Konjak,

Hållbarhet:

  Denna vara är producerad utan tillsatt konserveringsmedel. Det som ger hållbarhet är tillredningsmetoden samt råvarans eget naturliga innehåll av t.ex. sockerhalt eller citrushalt.

En oöppnad burk skall förvaras svalt och mörkt, bäst-före-datum finns i botten på burken. En öppnad burk skall förvaras i kylskåp och är då hållbar i ca fyra till sex veckor.

Säljs i storlekarna:

Äpple Rönnbär Rönnbärsgelé, 100 ml. Rönnbärsgelé, 200 ml.
    100 ml. 200 ml.
Ursprung:

2015 - Småländska höglandet

2014 - Småländska höglandet

2013 - Småländska höglandet

2012 - Småland, Kungsängen, Vallentuna,

2011 - Småländska höglandet,

Tips / Används till:

  Jag tycker att gelén passar bra till de flesta kötträtter där man vill ha något sött och bittert till. Gelén är kokt med äpplen, som gör att bitterheten mildras något, och med en skvätt konjak, som ger en god styrka. Tipsa mig gärna om vad du använder gelén till.

Övrigt:

  Rönnen växer i hela Norden. Bären är mogna under hösten och är röda men kan variera i nyansen. Rönnbär skall vara rika på C-vitamin och finns med i flera recept som grundar sig på den äldre folkmedicinen. Man brukar säga att när Rönnbären är många kommer det en sträng vinter, men om fåglarna inte sparar på bären, utan äter upp dem snabbt, blir vintern mild. Sant eller inte? Fråga Sidensvansarna nästa gång de tömmer ditt träd på Rönnbär...

Till sidans topp!
     
     
 
Urbans Skafferi
 
 

Delikatessbutik på webben

 
 

Ser sidan konstig ut? Klicka här så kommer du tillbaka till webbplatsens startsida.