 |
Tillbaka till alla produkter |
 |
Rönnbärsgelé
med Äpple & Konjak
Sorbus
aucuparia, latin för rönnbär,
ett bär som knappt används idag. Annat var det förr då man gjorde brännvin
eller rönnbärssylt, man kunde även torka rönnbären för att sedan mala
och dryga ut mjölet med. Dessutom hade rönnen magisk kraft - satte man
upp en rönn inpå husknuten motade den bort häxor, sjukdomar och olycka. |
Innehåller: |
Rönnbär, Äpple, Socker,
Citron,
Konjak, |
Hållbarhet: |
Denna vara är producerad utan tillsatt konserveringsmedel.
Det som ger hållbarhet är tillredningsmetoden samt råvarans eget naturliga
innehåll av t.ex. sockerhalt eller citrushalt.
En oöppnad burk skall förvaras svalt och mörkt, bäst-före-datum finns i
botten på burken. En öppnad burk skall förvaras i kylskåp och är då hållbar
i ca fyra till sex veckor. |
Säljs i storlekarna:
|
|
Ursprung: |
2015 -
Småländska höglandet
2014 -
Småländska höglandet
2013 -
Småländska höglandet
2012 -
Småland, Kungsängen, Vallentuna,
2011 -
Småländska höglandet,
|
Tips / Används till: |
Jag tycker att gelén passar
bra till de flesta kötträtter där man vill ha något sött och bittert till.
Gelén är kokt med äpplen, som gör att bitterheten mildras något, och med en
skvätt konjak, som ger en god styrka. Tipsa mig gärna om vad du använder gelén
till. |
Övrigt: |
Rönnen växer i hela Norden. Bären är mogna under hösten och är röda men kan
variera i nyansen. Rönnbär skall vara rika på C-vitamin och finns med i
flera recept som grundar sig på den äldre folkmedicinen. Man brukar säga att
när Rönnbären är många kommer det en sträng vinter, men om fåglarna inte
sparar på bären, utan äter upp dem snabbt, blir vintern mild. Sant eller
inte? Fråga Sidensvansarna nästa gång de tömmer ditt träd på Rönnbär... |
 |
 |
Till sidans topp! |
|
|
|