|
Tillbaka till alla produkter
Denna sirap tillverkas inte
längre. |
|
Päronsirap
En mörk höstkväll, ett sånt där år när man fick tag på hur mycket svenska
päron som helst, började jag experimentera lite...
När jag
var klar hade jag kokat en päronsirap. Säger man
sirap tänker de flesta på den sirap man köper
för mat och bakning, som framställs av saften som
återstår efter att man utvunnit vitt socker. Men min päronsirap ska mer jämföras via det
engelska ordet "syrup", som kan liknas vid
sött koncentrerat smakämne. |
Innehåller: |
päron, pepparrot, ingefära, honung,
vinäger, farinsocker |
Hållbarhet: |
Denna vara är producerad utan tillsatt konserveringsmedel.
Det som ger hållbarhet är tillredningsmetoden samt råvarans eget naturliga
innehåll av t.ex. sockerhalt eller citrushalt.
En oöppnad flaska skall förvaras svalt och mörkt, bäst-före-datum finns i
botten på flaskan. En öppnad flaska skall förvaras i kylskåp, och är då hållbar
i minst fyra veckor. |
Säljs i storlekarna:
|
Först var det burkar som gällde... |
|
...men det blev ju mycket smidigare
med flaskor. |
|
|
Burk 100
ml. |
|
Flaska 200
ml. |
|
Tips / Används till: |
Pannkakor, glass, våfflor, fruktsallad
etc.
|
|
Till sidans topp! |
|
|
|