Tillbaka till alla produkter

Färska fikon, lagom mogna för marmelad.

 

Fikonmarmelad

  Efter ett önskemål från några kunder, om en marmelad som passar bra ihop med vin och ost, började jag koka min fikonmarmelad. Många andra marmelader kokas på torkade fikon och just därför använder jag mig av färska fikon. Resultatet är en lagom söt marmelad med fruktig smak.

Innehåller:

Fikon, Strösocker, Rödvin, Apelsinsaft, Citronsaft, Lagerblad

Hållbarhet:

  Denna vara är producerad utan tillsatt konserveringsmedel. Det som ger hållbarhet är tillredningsmetoden samt råvarans eget naturliga innehåll av t.ex. sockerhalt eller citrushalt.

En oöppnad burk skall förvaras svalt och mörkt, bäst-före-datum finns i botten på burken. En öppnad burk skall förvaras i kylskåp, och är då hållbar i ca tre till fem veckor.

Säljs i storlekarna:

Färskt fikon, lagom moget för marmeladkokning. Fikonmarmelad, 100 ml. Fikonmarmelad, 200 ml. Fikonmarmelad, 200 ml.
  100 ml.   200 ml.
Tips / Används till:

  Marmeladen är tänkt som tillbehör vid en ostbricka. För egen del föredrar jag mjuka fina getostar som inte är lagrade så länge, t.ex. Roves de Garrigues eller Pavé de Blesois. Men den är även god till ko-ostar som verkligen har lagrats länge, t.ex. Comté.

Men, här har fikonmarmeladen provats till frukostostar som herrgård och prästost och det är precis lika gott!

Passar även bra till en bit ankleverterrin...

Ursprung:

2015 - Turkiet

2014 - Turkiet, Grekland

2013 - Turkiet, Grekland,

2012 - Turkiet,

2010 - Frankrike

2009 - Turkiet,

LänkTips:

Läs mer om goda ostar på Androuet, öppnas i nytt fönster.

Till sidans topp!
     
     
 
Urbans Skafferi
 
 

Delikatessbutik på webben

 
 

Ser sidan konstig ut? Klicka här så kommer du tillbaka till webbplatsens startsida.