Tillbaka till alla produkter

Äppelgelé på gång.

 

Äppelgelé med Rosmarin

 

  Det finns så mycket äpplen i våra trädgårdar som inte används till något. Synd, tycker jag och tar emot så mycket jag kan. Sen kokar jag gelé, mos och mustar lite. Detta är en enkel men mycket god gelé, gjord på flera sorters äpplen och kokt med en kvist rosmarin för en intressantare smak.

Ingredienser:

Äpple, Socker, Citron, Rosmarin,

Hållbarhet:

  Denna vara är producerad utan tillsatt konserveringsmedel. Det som ger hållbarhet är tillredningsmetoden samt råvarans eget naturliga innehåll av t.ex. sockerhalt eller citrushalt.

En oöppnad burk skall förvaras svalt och mörkt, bäst-före-datum finns i botten på burken. En öppnad burk skall förvaras i kylskåp och är då hållbar i ca fyra till sex veckor.

Säljs i storlekarna:

Äppelgelé med rosmarin, 100 ml. Äppelgelé med rosmarin, 100 ml. Äppelgelé med rosmarin, 100 ml. Äppelgelé med rosmarin, 200 ml.
    100 ml. 200 ml.
Tips / Används till:

  Prova gelén till söndagssteken likaväl som till köttbullarna. När du kokar såsen lägger du i en klick gelé, sötman ger då en fin och rund smak. Gelén passar även som tillbehör vid en ostbricka.

Ursprung:

2015 - Öråkers Gård, Kungsängen, Trädgårdsfrukt från Stockholm,

2014 - Öråkers Gård, Kungsängen, Trädgårdsfrukt från Stockholm,

2013 - Öråkers Gård, Kungsängen

2012 - Öråkers Gård, Kungsängen

2010 - Vätterfrukt (Aroma, Alice, Gravensteiner,)

2009 - Småländska höglandet

Mer Om Äpplen:

Sveriges Pomologiska Sällskap

 

Utseende på burkarna 2010:

Äppelgelé med rosmarin från Urbans Skafferi. Äppelgelé med rosmarin från Urbans Skafferi. Äppelgelé med rosmarin från Urbans Skafferi.

Till sidans topp!
     
     
 
Urbans Skafferi
 
 

Delikatessbutik på webben

 
 

Ser sidan konstig ut? Klicka här så kommer du tillbaka till webbplatsens startsida.