Det började såhär...

 

Jag ville ha något gott och trevligt för mina kunder, något som skulle kunna användas vid provsmakning av burkarna. Så jag började baka knäckebröd... Direkt blev knäckebrödet godkänt och så populärt att besökare ville kunna köpa det. Så nu bakar jag inför varje marknadsdag - och lite till. 

Först kavlar man degen till en tunn, tunn stor platta. Den ska naggas noggrant för att inte brödet skall höja sig och bli ojämnt. Sedan mäter man och skär, mäter och skär, mäter och skär. Storleken på mina bitar är ca 10 X 20 cm.

Efter det skall brödet försiktigt lyftas över till plåtar och snabbt gräddas. Jag tycker det blir bäst i varmluftsugn, men man måste vara med, det bränner lätt...

...och jag lovar - det har hänt! 

Men om tidtagaruret bara ringer och allt går som man vill, så har man snart gyllene, doftande och krispigt goda knäckebitar!

Numera åker jag aldrig ut på marknad utan knäckebrödet. Jag är verkligen glad över att ni kunder gillar mitt "Sprödbakade knäckebröd med timjan & sesamfrön".

Jag äter dem till vanligt mellanmål likaväl som till en ostbricka. Har du egna tips du vill förmedla? Skicka ett mejl.

     
 
Urbans Skafferi